Galaxy Grand Neo cel mai nou telefon Samsung

Dupa lansarea Galaxy Grand in 2012, sud coreeni de la Samsung aduc pe piata un nou telefon entry level cu ecran de 5 inchi sub denumirea de Galaxy Grand Neo. Dupa cum ne-au obisnuit cei de la Samsung, nu renunta la ideea de promovare a oricarui dispozitiv prin simpla asociere a acestora cu numele de Galaxy.

samsung-galaxy-grand-neo

O asociere care se face in randul clientilor cand vine vorba de un Galaxy cu ecran mare si phabletul Galaxy Note 2 este inevitabila. Aceasta este o tehnica de marketing prin care se intentioneaza pacalirea clientilor in achizitionarea celor mai slabe dispozitive. In ciuda faptului ca nu are nimic in comun cu alte terminale de top precum Galaxy S4 sau Note 2, atribuirea unui telefon entry level numele de Galaxy influenteaza vanzarile si plecarea din magazine mai rapida a acestor telefoane de pe rafturi.

            Noul Galaxy Grand Neo ruleaza pe sistemul de operare Android 4.1.2 si are un display de 5 inchi cu o rezolutie demna mai de graba de un dispozitiv lansat in 2010, decat unul lansat in 2014 si anumea 800 x 460 pixeli. Pe partea de procesare lucreaza un dual core tactat la 1.2 GHz, asistat de 1 GB de Ram. Memoria interna pentru un astfel de dispozitiv este de 8 GB, putand fii suplimentata in functie de necesitatile utilizatorilor cu carduri micro SD de pana la 64 GB memorie externa.

            Pana aici nimic diferit fata de Galaxy Grand, fratele mai mic lansat acum 2 ani de zile. Bateria este de 2100 mAh, relativ insuficienta pentru un display atat de mare, camera frontala este VGA in timp ce cea din spate are un senzor de 5 megapixeli. La capitolul camere foto – video, ne-am fi asteptat ca telefonul Galaxy Grand Neo lansat in 2014 sa exceleze fata de predecesorul sau insa nu este asa. Vechiul dispozitiv avand o camera frontala de 2 megapixeli, iar cea principala fiind de 8 megapixeli.

            In Olanda un astfel de telefon are un pret de 260 de euro, acest lucru ridicand cateva semne de intrebare. In timp ce un Nexus 4, un telefon cu siguranta mult peste cel despre care vorbim este la fel de ieftin oare cine va alege sa achizitioneze un Grand Neo in locul unui alt telefon cu specificatii mai bune si cu acelasi pret.

            Cu siguranta numele de Galaxy ramane singurul atu al acestui terminal si singura „artificiu tehnic” care va juca un rol important in decizia de cumparare a clientilor.

No comments.

Lasa un comentariu

Raspunde corect la urmatoare operatie artitmetica * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.